Klimatberäkningar enligt GHG-protokollet

Att sätta ambitiösa mål och minska utsläppen

Vi ser redan nu resultaten av klimatförändringarna. Om vi ska kunna fortsätta leva på den här planeten behöver vi snabbt sänka utsläppen av växthusgaser för att begränsa uppvärmningen. Allt det där vet vi. Ändå ökar utsläppen

Klimatfrågan ligger därför högt på de flesta företags prioriteringslistor och direktiv som CSRD och CSDDD bidrar till att kraven på data och ambitiösa mål ökar från många håll. Samtidigt bidrar Ekodesigndirektivet till en ökad efterfrågan på hållbara och cirkulära produkter. För att uppfylla dessa krav behövs livscykelanalyser och klimatberäkningar, som ger en solid grund för mer hållbara design- och materialval när du utvecklar dina produkter. 

Vi använder GHG-protokollet, den vedertagna internationella standarden för att beräkna klimatutsläpp, som grund för kartläggningen av verksamhetens utsläpp. Detta inkluderar direkta utsläpp från verksamheten (scope 1), indirekta utsläpp från inköpt energi (scope 2) och andra indirekta utsläpp i leverantörskedjan (scope 3). Det handlar om att öka kunskapen internt, identifiera var era största utsläpp finns, sätta vetenskapligt baserade mål och ta fram handlingsplaner. Vi kan också hjälpa till med livscykelanalyser och miljövarudeklationer (EPD).

Vi hjälper dig genom hela processen, från analys till implementering, för att säkerställa att ditt arbete möter både regelverk och marknadens förväntningar. 

Hur vi kan hjälpa till

* Utbildning och inspirationsföreläsningar
* Identifiera och beräkna utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan
* Sätta mål och identifiera aktiviteter som leder till att ni når målen
* Sätta vetenskapliga mål i enlighet med Parisavtalet – Science Based Targets (SBTi)
* Livscykelanalyser (LCA) och miljövarudeklarationer (EPD)
* Klimatstrategi och handlingsplan
* Intern och extern kommunikation
* Förändringsarbete
Beräkna växthusgaser
Carbon offsetting, Impact Finder

Låt Afrika rädda världen medan vi kör på som vanligt

FN-toppmötet COP 16 om biologisk mångfald är över och resultatet blev magert. Det här inlägget handlar helt enkelt om mänsklig dumhet.
IdaMaria Impact Finder

Ny stjärna i teamet

Vi är oerhört glada att välkomna vår nya medarbetare IdaMaria som ny hållbarhetsstrateg till Impact Finder.
Complex human brain

Kommunikation och mänsklighetens komplexa förhållande till fakta

Forskning visar att vi stöter bort information som känns jobbig eller överväldigande, vilket är bekymmersamt om man vill komma igenom mediebruset.
ESPR

Ekodesignförordningen, ESPR, träder i kraft

Den 18 juli 2024 träder den nya ekodesignförordningen, ESPR i kraft. Vad betyder förordningen och vad bör man tänka på ur ett företagsperspektiv?
Förkortningar i hållbarhetsvärlden

Förkortningsbingo i hängmattan

Har du någonsin känt dig som en förvirrad turist i hållbarhetsvärldens förkortningsdjungel? Du är långt ifrån ensam. Varsågod, här får du en livlina!
Många bollar i luften

Konsten att jonglera hållbarhetskrav som ett proffs

Vi träffar ofta människor som känner sig helt överösta av krav från kunder och andra intressenter. Hur jonglerar man mest effektivt i denna djungel?