Stockholm School of Business

Utbildning: Hållbarhetsredovisning för redovisningsekonomer

När yrkeshögskolan startade som en försöksverksamhet 1996 var tanken att skapa en utbildningsform som på ett effektivt sätt skulle möta arbetsmarknadens behov. Genom att kombinera teoretisk undervisning med praktiska moment skulle studenterna få precis den kompetens som arbetsgivarna behövde. Modellen visade sig snabbt vara framgångsrik.

År 2001 blev yrkeshögskolan en permanent del av det svenska utbildningssystemet. Den starka kopplingen till arbetsmarknaden innebär att utbildningarna utformas i nära samarbete med näringslivet, vilket säkerställer att innehållet alltid är aktuellt. 

Stockholm School of Business är den ledande aktören för yrkesutbildningar inom ekonomi, marknadsföring och försäljning. En av deras utbildningar är Hållbarhetsredovisning för redovisningskonsulter

Uppdraget

Vi är stolta över att hålla kursen i Hållbarhetsredovisning för redovisningskonsulter på Stockholm School of Business. Denna kurs ger deltagarna spetskompetens inom en hållbarhetsredovisning i förändring, vilket förbereder dem för att integrera hållbarhet i sina kunders verksamheter. Genom att kombinera teoretisk kunskap med praktiska verktyg bidrar vi till att forma framtidens redovisningskonsulter som kan hjälpa företag att nå sina hållbarhetsmål.

 

Stockholm School of Business

Den 1 juli 2024 träder det nya redovisningsdirektivet, Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD i kraft. Det ställer nya krav på företagen, men också på redovisningskonsulterna, vilket också betyder att utbildningen omformas för att möta dessa behov. Det är en av styrkorna med yrkeshögskolan.