Dubbel väsentlighetsanalys

Lägg resurserna rätt - gör en dubbel väsentlighetsanalys

Den dubbla väsentlighetsanalysen är hjärtat i allt hållbarhetsarbete. Den hjälper till att prioritera och skapa affärsnytta med hjälp av hållbarhet. Med väsentlighetsanalysen på plats kan ni rikta era insatser med precision istället för att skjuta brett med oklar riktning.

För hållbarhetsarbetet handlar inte bara om att leva upp till lagkrav och förväntningar från intressenter – ett genomarbetat hållbarhetsarbete kan stärka både konkurrenskraft och lönsamhet, samtidigt som ni blir en del av omställningen.

Hur går det till?

Vi använder en välbeprövad process för dubbel väsentlighetsanalys som utgår ifrån CSRD. Arbetet sker i nära samarbete med dig som kund och anpassas efter hur mycket ni vill göra själva. I vissa uppdrag fungerar vi mer som vägvisare, i andra projektleder vi analysen från start till mål – alltid med målet att analysen ska fungera som en kraftfull kompass för affärsnytta.
Dubbel väsentlighetsanalys

Teamet

Åsa Backman
Antti Vainio
Teamet

Åsa Backman

Rutinerad hållbarhetskonsult med mer än 25 års erfarenhet av företagsutveckling, marknadsföring och kommunikation inom stora och små företag och organisationer. Åsa är utbildad marknadsekonom, har en fil.kand.inom media och kommunikation och har vidareutbildat sig inom klimatledarskap, cirkulära affärsmodeller, hållbarhetsrapportering (GRI & CSRD) och strategisk hållbarhetskommunikation.

Antti Vainio

Antti har en gedigen erfarenhet inom hållbarhet från sin breda bakgrund både inom offentlig och privat sektor, där han bland annat stöttat företag i förberedelserna inför CSRD. Han har en bred kunskap om transport- och åkeribranschen från en rad roller, som bland annat politiskt sakkunnig hos infrastrukturministern. Han har även varit vice VD på Mellansvenska Handelskammaren och där jobbat nära företag inom flera olika branscher.

Nätverket

Tillsammans med vårt breda nätverk av experter inom allt från klimatberäkningar och cirkulära affärsmodeller till social hållbarhet och verksamhetsstyrning kan vi bemanna de flesta hållbarhetsprojekt.

Complex human brain

Kommunikation och mänsklighetens komplexa förhållande till fakta

Forskning visar att vi stöter bort information som känns jobbig eller överväldigande, vilket är bekymmersamt om man vill komma igenom mediebruset.
ESPR

Ekodesignförordningen, ESPR, träder i kraft

Den 18 juli 2024 träder den nya ekodesignförordningen, ESPR i kraft. Vad betyder förordningen och vad bör man tänka på ur ett företagsperspektiv?
Förkortningar i hållbarhetsvärlden

Förkortningsbingo i hängmattan

Har du någonsin känt dig som en förvirrad turist i hållbarhetsvärldens förkortningsdjungel? Du är långt ifrån ensam. Varsågod, här får du en livlina!
Många bollar i luften

Konsten att jonglera hållbarhetskrav som ett proffs

Vi träffar ofta människor som känner sig helt överösta av krav från kunder och andra intressenter. Hur jonglerar man mest effektivt i denna djungel?

Det allra första inlägget från en ny webbsida

Ett nytt varumärke och en ny logga ser dagens ljus idag. Det är känns såklart stort, men är egentligen ingen skräll. Företaget har ju funnits sedan 2012.