NITIU

Vätgas är nyckeln till framtidens energisystem

Vätgas har använts i industrin i hundratals år. Om du har följt utvecklingen är du kanske lika förvånad som vi över att vätgasens fulla potential ännu inte har utnyttjats i omställningen? Ett hinder ligger i svårigheterna att lagra och transportera vätgasen. Det är där NITIU kommer in i bilden. I nära samarbete med globala industripartners jobbar denna Gävle-baserade startup intensivt och oförtröttligt med att utveckla lösningar i sektorer som fordons- och flygindustrin. Målet är att ligga i framkant av teknisk utveckling som gynnar både samhälle och miljö.

Uppdraget

Kommunikation är avgörande för att omställningen i sig och inte minst för att vätgassamhället ska bli verklighet. Människor behöver få veta att vätgas är en säker och fullständigt möjlig teknologi som snabbt kan bidra till att klippa fossilberoendet. Företag behöver förstå att det möjligheterna för vätgaslagring och -transport ligger runt hörnet, så att de kan inkludera vätgas i sina strategier både på kort och lång sikt. Genom att sprida kunskap och berättelser jobbar vi med att inspirera till ökad användning och integration av vätgas, vilket är vårt löpande uppdrag hos NITIU.

NITIU

NITIU:s ILS®-struktur är helt isotropisk, vilket betyder att den är lika stark i alla riktningar. Det innebär att den också är helt formbar, vilket gör att den kan användas i utrymmen som annars inte används. Det är helt avgörande för exempelvis flygindustrin där det är ont om plats.