Aktuell hållbarhet

Schemalagda och företagsanpassade hållbarhetsutbildningar

Aktuell Hållbarhet Utbildning är Sveriges största leverantör av utbildningar inom miljö- och hållbarhetsområdet. Tillsammans med systerföretaget Bonnier Akademi erbjuder företaget både öppna och företagsanpassade hållbarhetsutbildningar inom allt från strategi, kommunikation och lagstiftning, till rapportering, klimatberäkningar och social hållbarhet. 

Uppdraget

Vi håller löpande en öppen utbildning som heter Hållbarhetsrapportering för små och medelstora företag i linje med CSRD och ESRS. Målgruppen för den är företag som inte omfattas direkt av direktivet, men ändå behöver förse sina kunder med data och information för att dessa ska kunna rapportera. I den här utbildningen får de lära sig hur man lever upp till kundkraven på ett effektivt sätt. 

Förutom de öppna utbildningstillfällena håller vi också företagsanpassade utbildningar som skräddarsys för respektive företags behov. Det kan till exempel handla om allt från att förstå hur man kommunicerar och stärker sitt varumärke utan att hamna i greenwashingträsket till att hållbarhetsredovisa i enlighet med CSRD.

 

Aktuell Hållbarhet - Impact Finder

Utbildningarna är utformade för ett lärande på djupet, där vi blandar föreläsningar med verkstad och diskussioner. Just den här utbildningen handlade om EU Green Claims och hållbar kommunikation utan tillstymmelse till greenwashing.